Bijzondere verhalen.

Het is nu alweer vier jaar geleden zo ongeveer, dat ik op de boerderij kwam wonen.

Ik kwam regelrecht van de straat. Was overal en nergens geweest. Ik had al heel veel van het leven gezien en was daardoor ernstig beschadigd. 

 

Via een lieve vriendin van de kerk in Zelken kwam ik in Friesland terecht in het plaatsje Lytsewierum. 

De eerste keer dat ik Ellen en Stanley ontmoette was een heel hartelijke ontmoeting. Het was eerst de bedoeling dat ik drie weken zou blijven omdat iemand anders in het appartement zou komen wonen. Maar al gauw kwam Ellen met het idee om een caravan op het terrein neer te zetten, het was toch zomer. 

Ik was zo blij! Al gauw kon ik toch in een appartement in de boerderij. 

 

Ellen en Stanley zijn mensen die echt geven om de mensen. Dankzij hun heb ik leren doorpakken en doordat ik niet mocht drinken (ik kampte met een alcoholprobleem) was dat een stok achter de deur. Ook door de humor van zorgboer Stanley werden mijn angsten soms luchtig gehouden. We zijn met eenvoudige activiteiten begonnen. Inmiddels is het nu uitgebreid en woon zelfs niet meer bij ze op de boerderij. Ik woon nu zelfstandig maar wat nog wel onderdeel is van de boerderij. 

 

Ellen en Stanley proberen te kijken naar de gezonde kant, bieden je allerlei activiteiten aan, zodat je er weer achter komt 'Wie ben ik, wat wil ik en wat wil ik niet'. 

 

Zij zijn een geschenk uit de hemel, dankzij hun instelling voel ik me weer sterk.

 

Madeleine

Geluk

 

Accepteer wat je niet kan veranderen

 

Verander wat je niet kunt accepteren

Meer bijzondere verhalen