Bijzondere verhalen

'Ervaringsverhaal'

Ik kamp al heel lang met angstklachten, die vorig jaar erg verergerden door medicatieverandering. Ik kon niet meer alleen wonen en "zwierf" van familie naar familie. Het werd een onhoudbare situatie. Gelukkig zag mijn zus rond die tijd Ellen Sealy op TV in het programma "Klasgenoten" , waarin zij vertelde over hun zorgboerderij "Zogeknogniet", speciaal voor mensen met psychische klachten. Gelukkig mochten mijn zus en ik al heel snel bij Ellen en haar man Stanly op kennismakingsgesprek Mijn zus en ik hadden daar direct een goed gevoel over. Besloten werd dat ik tijdelijk bij hun kon komen wonen in een appartement in hun boerderij. Alhoewel het appartement nog niet helemaal af was, werd ik toch al liefdevol opgevangen. Met name Stanley zou mij dan verder begeleiden bij "het oppakken van het normale leven"
(iets wat hij met alle geduld van de wereld heeft gedaan). 


Nadat mijn familie heel veel ellende met mij hadden meegemaakt, m.n. binnen GGZ-kring, waren zij en ik ontzettend blij eindelijk het gevoel te hebben dat ik op de goede plek terecht gekomen was. Ellen en Stanley zijn mensen met het hart op de goede plek. Omdat Ellen zelf ook met angsten heeft gekampt, wist zij daarbij bovendien precies wat ik doormaakte. Dit in tegenstelling tot vele "professionals" die ik consulteerde ! 

Omdat ik erg angstig was alleen in het appartement, hebben Ellen en Stanley mij vrijwel volledig in hun gezin opgenomen. Compliment voor de kinderen Ayla, Allec en Dylan, die me meteen in hun midden opnamen ! 

Na maanden vrijwel alleen maar op mijn bed gelegen te hebben kwam ik er, door de dagstructuur die zij boden, weer uit. Daarbij ging de familie niets te ver. Zij suggereerden en activeerden weer dingen op te pakken, zoals boodschappen doen, fietsen, zwemmen, naar de bibliotheek en helpen in huishouding, op "het land" en bij de dieren. Ook lieten ze me kennismaken bij de boerderijen in de buurt. In het begin gingen Ellen of Stanley mee, later ging ik - weer - alleen. Zo heb ik met Ellen bv. heel wat afgefietst in het Friese land en "baantjes" getrokken. Ze hebben me zelfs op een paard gekregen ! Fantastisch als mensen zoveel voor je over hebben. Ik kreeg zelfs weer zin in mijn grote hobby winkelen. Ik ben daarvoor heel wat keren naar Sneek gefietst. Langzaam maar zeker ging het weer beter met me en wel zo, dat ik de - hoge dosis - oxazepam geleidelijk aan kon gaan afbouwen. Na een aantal maanden was ik weer zover om bij de familie Sealy weg te gaan. 

Stanley, jij hebt mij en mijn familie met je rust, inschattingsvermogen en ..... humor, behoedt voor een opname

(want zo beroerd was ik er in het begin wel aan toe). Ik kan je daar niet genoeg dankbaar voor blijven. 

Met jullie enthousiaste uitbreidingsplannen, om mensen in allerlei vorm nog meer hulp te kunnen bieden, wens ik jullie veel succes toe. 

 

'Een dankbare client'. 
 

Zelfvertrouwen

 

Als je alles loslaat

heb je 2 handen vrij om de toekomst te grijpen

​© 2018 Zorgboerderij "Zo gek nog niet'

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now